Voor het meeste vuil is een goed schoonmaakmiddel en een borstel of doek genoeg. Soms is het vuil echter zo hardnekkig, dat een andere methode noodzakelijk is. Een manier op dit vuil aan te pakken is hogedrukreiniging. Hierbij wordt water onder hoge druk uit een dunne buis gespoten. Dit water komt met veel kracht op het vuil, waardoor dit verwijderd wordt.

Wat voor vuil wordt er met hogedrukreiniging verwijderd?

Hogedrukreiniging kent vele verschillende toepassingen. Eigenlijk valt te stellen dat wanneer u hardnekkig vuil heeft en de ondergrond stevig is (dat wil zeggen: niet door het water aangetast kan worden) hogedrukreiniging toegepast kan worden. De volgende zaken worden meestal door middel van hogedrukreiniging aangepakt:

  • Graffiti
  • Balkons en straatwerk (hieronder vallen bijvoorbeeld ook tuintegels)
  • Gevels
  • Daken (eventuele plantengroei of groene aanslag)

Wetgeving

Misschien denkt u nu ‘ik koop een hogedrukreiniger en ga zelf aan de slag’. Wacht hier even mee! Volgens de wet heeft een hogedrukreiniger een werkdruk van 250 bar of meer. Echter heeft een zeer groot deel van de hogedrukreinigers die dagelijks in gebruik zijn een veel lagere werkdruk. Deze reinigers kan u zelf aanschaffen en voor eenvoudig schoonmaakwerk gebruiken. De échte hogedrukreinigers (degene met meer dan 250 bar) zijn moeilijk hanteerbaar en kunnen zeer gevaarlijk zijn. Het is niet verstandig deze zelf aan te schaffen en te gebruiken. Hiervoor kan u beter gebruik maken van een professioneel schoonmaakbedrijf in Amsterdam.

Een professioneel schoonmaakbedrijf

Professionele schoonmaakbedrijven beschikken over verschillende soorten hogedrukreinigers. Dit is ook nodig, want verschillende ondergronden vragen om een verschillende aanpak. Het is dus verstandig dit schoonmaakwerk aan zo’n bedrijf over te laten in plaats van zelf te gaan reinigen.